INDIGO-minkšti-baldai-namams

Kaip sukurti “loftinį” interjerą mažame bute: 10 Monoidėja idėjų

Monoidėja-blog-loftas

Dabartinis madingas „loftinis“ stilius tinka tiems, kurie mėgsta atvirą planavimą, plytų sienas ir diskretišką dekorą. Bet ką daryti, jei luboms trūksta patrauklaus aukščio, o buto plotas yra kelios dešimtys metrų?Papasakosim, kaip sukurti loftinį stilių tipiškame nedidelės kvadratūros ir neišskirtinių aukščiu patalpose, kur kiekvienas kvadratinis centimetras yra svarbus.

1. Idealus išdėstymas – atvira erdvė:

Loftas tai didelė  atvira erdvė, todėl savo interjere planuokite skirtingas funkcines sritis be papildomų pertvarų o tik tinkamu baldų išdėstymu. Taip pat naudokite šiam stiliui būdingą spalvų paletę, sienų tekstūrą, lubas ir įvairius apšvietimo būdu. Kolonos padeda tvarkyti, organizuoti ir pabrėžti pramoninį stilių. Mažesniame bute matomi inžinieriniai sprendimai (vėdinimo sistemos vamzdžiai, nepaslėpta elektros instaliacija) padės sustiprinti buvusių industrinių patalpų įspūdį.

Monoidėja-blog'as-loftas

2. Spalvų sprendimai

Lofte yra dvi pagrindinės spalvinės kryptys – brutalios gamyklos ir lengvosios studijos. Pirmajai krypčiai būdinga tamsūs atspalviai. Pilka-ruda, plyta, pilka-mėlyna, pilka ąžuolinė ir daug dūmų spalvos atspalvių, kurie puikiai derės tarpusavyje.Studijos tipui tinka šviesios spalvos ir spalvoti akcentai. Pavyzdžiui: pagrindinės sienos yra nudažytos balta, išskyrus vieną: ji turi ryškų akcentą ir yra padengta sodria geltona, mėlyna ir turkio spalva. Nedidelėje erdvėje pasirinkite šviesų atspalvį sienoms ir grindims, sienoms ir luboms – taip vizualiai ištrinsite kambario kampus.Baldai tokiam interjere turėtų būti neutralūs šviesių ar natūralių atspalvių – didelio dydžio ryškių spalvų modeliai atrodys nepatogūs ir „suvalgys“ erdvę. Tačiau kompaktiški pufai ar sėdmaišiai, dekoratyviniai elementai ir radiatoriai gali būti ryškūs, taip jūs nukreipsite dėmesį nuo sienų ir vizualiai išplėsite erdvę. Sodrias spalvas įveskite ekonomiškai – kad nedominuotų daugiau kaip 20-25% visų atspalvių viename kambaryje.

3. Funkcionalūs baldai

Baldai transformeriai, atverčiamos lovos, lovos spintoje, modulinės spintos, kokybiškos sofos lovos su ilgalaikiam miegui skirtu itališku lovos mechanizmu – puikiai ir gudriai sutaupys erdvę ir užvertus lovą miegamasis pavirs į studiją ar svetainę praleisti vakarui su draugais.Jei leidžia lubų aukštis, išnaudokite „antresolių“ varijantą. Pavyzdžiui, atsiradusioje „palėpėje“ galite įrengti mažą drabužių spintą, biblioteką, darbo vietą ar net lovą. Šie dizaino elementas papildo interjero funkcionalumą ir padidina buto naudingą plotą.

 4. Tekstūrų įvairovė

Kuriant industrinio stiliaus interjerą, kaip niekur kitur galite pasitaškyti ir bet kokias medžiagas galite drąsiai maišyti. Netgi iš pirmo žvilgsnio nesuderinamas medžiagas: šiurkščias ir minkštas, nuobodžias ir blizgias, grubias ir lygias. Aišku loftiniame interjere tinkamiausiai atrodys betonas, metalas, plyta, akmuo, medis, oda, linai ir veltinis. Interjero brutalumą papildys baldai ir aksesuarai iš natūralių neapdirbtų ar mažai apdirbtų medžiagų. Jeigu abejojate rinkitės grubius, šiurkščių formų minkštus baldus, bet patyręs dizaineris gali sukurti tikrai įspūdingus interjerus naudodamas daugybe skirtingų formų ir dizaino stilių baldų.

 5. Atviros komunikacijos

Klasikinis euroremontas, tikrai netiks jūsų loftui. Užuot paslėpę vandens vamzdžius, padarykite juos pagrindiniu dekoro elementu – jie suteiks kambariui ypatingą elegantišką industrinį stilių. Radiatoriai ir ventiliacija, tiesiog ant sienų, atviri laidai ir jungikliai, tai tik padės pabrėžti pramoninį stilių.

Monoidėja-blog-baldai-namams-loftas

6. Akcentinis apšvietimas

Apšvietimo akcentavimas yra pagrindinė priemonė lofte, šviestuvai gali būti išdėlioti ritmiškai ar paskleisti erdvėje netvarkingai. Juos rinkitės išskirtinius, nes tai padės pabrėžti stilių – jie turi būti tikri meno objektai interjere. Galite rinktis konstrukciją su atvirais laidais ir be gaubtų, būtinai reiks vieno, kito pastatomo šviestuvo ar toršero. Nebijokite eksperimentuoti – padaryti įdomesnę sieną ar paveikslą ir jį apšviesti. Sukurkite skirtingus apšvietimo variantus ne tik skirtingoms nuotaikoms, bet ir funkciniams tikslams.

 7. Sienų dekoras

Paveikslai vaidina svarbų vaidmenį interjere. Didelės apimties abstrakčios drobės, piešiniai, grafika gali užpildyti net visą sieną. Neprivaloma naudoti rėmų: paveikslai efektyviai atrodys ir be jų. Atkreipkite ypatingą dėmesį į paveikslėlio tekstūrą – pasirinkite drobę arba reljefinį popierių. 

8. Dėmesys detalėms

Kuriant interjerą atkreipkite ypatingą dėmesį į detales. Pabrėžkite interjero individualumą dekoro elementais. Skulptūros, neįprastos kompozicijos ant sienų, įvairių medžiagų instaliacijos sukurs ypatingą kūrybinę atmosferą jūsų namuose.

 9. Raidės ir užrašai interjere

Iš medžio ar metalo pagamintos tūrinės raidės (pvz. sena reklama ar reklaminis skydas) puikiai tinka lofto interjerui. Galite juos užsisakyti arba paieškoti senų reklaminių iškabų sendaikčių turguose ar parduotuvėse.

10. Masyvios durys

Svarbus lofto elementas yra vidinių durų dizainas. Net ir nedidelėje erdvėje jos turėtų būti kuo aukštesnės – taip vizualiai pabrėžiate kambario aukštį. Siekiant kuo labiau išsaugoti naudingą grindų plotą, naudokite slankiojančias duris. Rinkitės masyviasnatūralaus medžio, metalo duris

Pirkinių krepšelis