Dvigulės-lovos-spintoje

5 Monoidėja dizainerio patarimai ir idėjos mažai namo ar buto erdvei

Kas nenorėtų, kad jų namai jaustųsi tarsi juose būtų daugiau erdvės, nei yra iš tikrųjų? Mums visiems reikia daugiau erdvės, visi norime gyventi erdvesniuose ir jaukesniuose namuose, kurie ne tik nuostabiai atrodo, bet ir yra gerai organizuoti. Kaip tai pasiekti mažuose miesto namuose ar butuose? Monoidėja dizainerė ne karta susidūrė su šia problema, todėl nusprendė pasidalinti kelias patarimais ir idėjomis skirtus įrenginėjantiems tokio tipo namus.

Galbūt neseniai persikraustėte ar nusipirkote naują būstą, kuris pasirodė didesnis nei yra iš tikrųjų, o gal tiesiog susilaukėte šeimos pagausėjimo. Žodžiu, prireikė keisti ar įrenginėti mažo namo ar buto interjerą ar taupyti vietą. Laimei, mažas butas ar namas nereiškia kad teks paaukoti stilių – vis tiek galite turėti nuostabiai gražią mažą erdvę su išskirtiniais interjero sprendimais ir tuo pačiu išnaudoti visas ribotos erdvės galimybes. Nesvarbu ar norite atsinaujinti seną būstą, ar įsirenginėjate naujus namus, ar tiesiog pritrūkote vietos viename kambaryje, šie patarimai ir idėjos yra skirti jums.

1. Kartais mažiau yra daugiau

Nereikia nė sakyti, kad kai kalbame apie mažų būstų interjerą, mažiau yra daugiau. Tačiau musų dizainerį visada nustebina, kiek papildomų elementų klientai mano, kad jie gali valdyti profesionalo dėmesio reikalaujančioje erdvėje. Tai nereiškia, kad gyvenimas turi būti apribotas būtiniausiais dalykais, tačiau kai svarstote kaip įrengti mažus namus, susikoncentruokite į tai, kas svarbu, ir tas detales, kurios praskaidrina kasdienybę – tai yra daiktai su kurias turėtumėte gyventi.

2. Aukšti langai, o užuolaidos dar aukščiau

Jeigu statote ar naujinate mažą būstą verta pagalvoti apie langus, galbūt juos padidinti. Tai suteiks papildomos erdvės ir leis grožėtis aplinka nepaliekant jaukių namų. O jeigu jūsų namas jau pastatytas rekomenduojame susimastyti apie tinkamas užuolaidas, ilgos užuolaidos suteiks kambariui didingumo ir vizualiai paaukštins lubas.

4. Investuokite į baldus taupančius vietą

Ar tai lova spintoje, ar atlenkiami stalas, ar moduliniai baldai namams, ar tiesiog sofa lova, visada svarbu pagalvoti apie baldo kokybę. Tai nereiškia, kad baldas turi būti brangus, o ir didžiulė kaina ar garsūs vardai ne visada garantuoja kokybę. Jeigu tai lova spintoje, sofa lova ar atlenkiamas stalas pagalvokite apie jų atidarymo mechanizmą – įsitikinkite, jog gamintojas naudoja tinkama furnitūra. Pavyzdžiui, jog lovos spintoje gaminamos su hidrauliniu lovos spintoje mechanizmu, kuris priešingai nei spyruoklės yra pritaikytas kasdieniam naudojimui.

5. Svarbiausia vientisumas

Mažas butas ar namas neturėtų būti apkrautas daugybe skirtingų spalvų, medžiagų, tekstūrų, o ir jo interjere turėtų vyrauti viena viską jungianti idėja. Nereikėtų skaidyti grindų erdvės, jas įrengiant naudoti daugybės Įvairių medžiagų. Todėl jeigu įsirenginėjate tokio tipo būstą verta iš anksto apgalvoti visus galimus variantus, išdėstyti funkcines zonas ir ieškoti optimaliausio ir ilgaamžiškiausio galimo sprendimo.

Pirkinių krepšelis