Sofa-lova-Monoidėja-sofos-lovos-miegamos-sofos-su-miego-mechanizmu

Kaip išsirinkti tinkamą sofą lovą?

Sofa lova tai funkcionalus baldas, kuris pravers ne tik taupantiems vietą, bet ir ieškantiems išskirtinių interjero sprendimų. Pastačius sofą lovą darbo kambaryje, jis lengvai gali virsti dvigubos paskirties erdve- darbo kambariu ir svečių kambariu viename. Tinkama sofa lova su greito išlankstymo mechanizmu skirtu pastoviam miegui gali paversti jūsų svetainę ar kitą kambarį į jaukų miegamąjį vos per keletą sekundžių. Sofa lova, tai vienas funkcionaliausiu transformuojamų baldų jūsų namams.

Tikimės jog šis straipsnis padės jums išsirinkti tinkamiausią sofą jūsų namams. Mes apžvelgsime sofų lovų konstrukcijos tipus, papasakosime kaip greitai patikrinti jų kokybę, kaip išsirinkti tinkamą sofos dangą.

Kas yra svarbiausia renkantis sofą lovą?

Panašiai kaip ir renkantis sofą ar fotelį, turėsite pagalvoti, kaip bus naudojama jūsų sofa-lova – ar ant jos sėdės tik suaugusieji, ar ji turėtų būti ”atspari” vaikams ir keturkojams? Ar ši sofa stovės jūsų namuose ar ieškote baldo nuomojamam butui ar sodybai?

Ar ji bus naudojama kasdien? Svarbu ne tik tinkamas audinių pasirinkimas, bet ir tinkamas sofos lovos mechanizmo pasirinkimas. Sofa lova su paprastu lovos mechanizmu, bus pigesnė, tačiau tik kokybiška Itališka greito išlankstymo sofos lovos sistema bus pritaikyta kasdieniam naudojimui – pastoviam miegui.

Tai, ar ieškote viengulės ar dvigulės lovos, taip pat turės įtakos, gal jums tereikia fotelio lovos? Gal jums užteks paprastos sofos lovos? Atminkite, kad didelė sofa lova negarantuos didesnės miego kokybės. Jūs tikrai geriau išsimiegosite and 90cm pločio čiužinio nei ant plačiausios sofos lovos su pastoviam miegui nepritaikytu mechanizmu.

Jei ieškote sofos lovos pastoviam miegui atsižvelkite į jos mechanizmo paprastumą ar norint paruošti sofą lovą miegui jums reikės daug vargti ar pakaks lengvu judesiu išskleisti lovą?

Kaip išsirinkti tinkamiausią sofos lovos tipą?

Kaip ir minėjome, reikėtų nuspręsti kam naudosite šią sofą lovą. Pagal sofų lovų paskirtį ir mechanizmą jas galima skirstyti į sofas lovas skirtas pastoviam naudojimui ir sofas lovas skirtas naudoti rečiau.

Sofos lovos kasdieniam naudojimui – pastoviam, ilgalaikiam miegui

Tai sofos lovos su Itališku ar Itališko stiliaus greito išlankstymo mechanizmu. Jos yra pritaikytos ilgalaikiam miegui. Šios sofos lovos komplektuojamos su 14 – 20cm storio čiužiniais. Jos yra pritaikytos pastoviam naudojimui, o unikalaus mechanizmo dėka, jos paruošiamos miegui vos per kelias sekundes. Monoidėja rekomenduoja rinktis Itališkas sofas lovas, kurios išsiskiria ne tik savo mechanizmu, bet ir dizainu.

Sofa lova svečiui

Tai sofos lovos su itališku išlankstymo mechanizmu ir 12-14cm čiužiniu. Šios sofos puikiai atliks sofos funkciją ir tikrai pasitarnaus kaip papildoma miegamoji vieta svečiams ir svetainės kambario puošmena.

Lovos su sofa – lovos spintoje su sofa

Aišku jeigu ieškote baldo, kuris skirtas pastoviam miegui, verta pagalvoti ir apie šį variantą. Lova spintoje su sofa, tai tikrai originalus šios problemos sprendimo variantas, kuris puikiai tiks loftams ar mažiems butams. Iš tiesų šis sprendimo būdas mažai kuo skiriasi nuo sofos lovos su greito išlankstymo mechanizmu, tik suteikia galimybę papildomai išnaudoti sienos erdvę.

Sofos lovos dangos pasirinkimas

Kaip ir kitų minkštų baldų, sofos lovos danga turi atlaikyti laiko mestus iššūkius, o ne tik atrodyti gerai baldų salone.

Atidžiai rinkitės sofos apmušalą. Jei ieškote sofos lovos su natūralios odos danga atkreipkite dėmesį į mažiau matomas baldo dalis. Daugelis pigesnių baldų gamintojų bando atpiginti baldą naudodami dirbtinę odą sofos nugarinėje dalyje ar šonų dangai. Būtinai peržiūrėkite odos pavyzdžius gamintojo paletėje, įsitikinkite jos kokybe. Gera odinė sofa lova jums tarnaus ne vienerius metus, o einant laikui kokybiška oda turėtų senti natūraliai, neturėtų pradėti trupėti ar skilinėti.

Ieškantiems kokybiško gobeleno reikėtų pasidomėti jų charakteristikomis. Audinio ilgaamžiškumui yra svarbiausia atsparumas trinčiai Martindale testas ir lengva audinio priežiūra. Monoidėja rekomenduoja rinktis gobelenus kurie atlaiko bent 10 000 apsukų pagal šį testą, jei planuojate šią sofą naudoti namuose. Tačiau, jei renkatės baldus viešbučiui rekomenduojame daug atsparesnius audinius atlaikančius virš 50 000 apsukų. Visiems savo klientams rekomenduojame itin atsparius (25 000-175 000 apsukų pagal Martindale testą atlaikačius) ir lengvai valomus AquaClean, EasyClean ir kitus lengvai valomus gobelenus – vyno, kečupo ar rašalo dėmes lengvai išvalysite paprastu vandeniu.

Svarbiausia rasti sau patinkantį sofos lovos stilių

Sofos-lovos gali būti tiek modernaus, tiek klasikinio stiliaus, todėl nereikėtų panikuoti ir pirkti sau nepatinkančio baldo, tik todėl, kad ieškote tam tikro funkcinio sprendimo. Visi Monoidėja baldai yra moduliniai, todėl juos lengva individualiai pritaikyti jūsų poreikiams ir interjerui. O profesionalus Monoidėja dizaineris visada pasiruošęs pagelbėti mūsų klientams.

Jei perkate sofą-lovą mažam kambariui , taip pat atsižvelkite į bendruosius matmenis, turėkite omenyje porankio formą – kai kurios sofos lovos yra nepaprastai funkcionalios. Pavyzdžiui sofos lovos CUBO porankiai gali būti keičiami, taip pakeičiant ne tik sofos matmenis, bet ir jos stilių.

Pirkinių krepšelis